Read Slumpvandring by Majgull Axelsson Free Online


Ebook Slumpvandring by Majgull Axelsson read! Book Title: Slumpvandring
Date of issue: August 2000
ISBN: 9151836114
ISBN 13: 9789151836119
The author of the book: Majgull Axelsson
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 36.67 MB
Edition: Prisma

Read full description of the books Slumpvandring:

Ooit was Augusta s huis de woning waar Augusta moeilijke, maar ook gelukkige jaren beleefde met haar man Isak. Een eeuw later is het huis nog altijd familiebezit en wordt het gebruikt als vakantiehuis. En soms ook als toevluchtsoord. Bijvoorbeeld door kleindochter Alice. Zij trekt zich in het huis terug om na te denken over het verzoek van haar jeugdvriend Kristian, die na tientallen jaren wil horen wat er van hun kind geworden is. Ook het zestienjarige  achterachterkleinkind Angelica vindt tijdelijk onderdak in Augusta's huis. Zij is op de vlucht voor haar stiefvader.[return][return]Axelsson vertelt in Augusta s huis niet alleen de levensverhalen van enkele vrouwen, maar schreef tegelijkertijd een kroniek van een eeuw sociale geschiedenis. [return] [return] [return]Tekstfragment [return] [return]Alice heeft vele nachten in Augusta s huis geslapen, ze weet dat het vele gedaantes herbergt. Enkele daarvan zijn die van haarzelf: in dit huis was zij een mollig klein meisje op zomervakantie en een magere tiener op de vlucht, hier heeft ze een voorjaar pas bevallen gelegen en bloedend gezworen nooit meer in de buurt van een man te komen, hier sloeg ze enkele zomers later de deken opzij om haar belofte te breken. Dagen en weken, maanden en jaren zijn sindsdien door haar lichaam gestroomd en hebben haar veranderd, maar door alle veranderingen heen heeft ze dezelfde woordloze zekerheid met zich mee gedragen: ze heeft altijd geweten dat er een hele eeuw aan stemmen in Augusta s huis verborgen ligt, dat ze lang in hoekjes en gaten hebben liggen wachten tot er een andere tijd zou komen. Hun tijd. De tijd van de verhalen.

Read Ebooks by Majgull AxelssonRead information about the author

Ebook Slumpvandring read Online! Majgull Axelsson (b. 1947) is a famous Swedish journalist and writer. She grew up in Nässjö and had education in journalism.

Her first book was non-fiction, and focused on the problems of child prostitution and street children in third world, and poverty in Sweden. April witch is her second novel, and one that was well received in Sweden. With over 400,000 copies sold in hardcover, It landed on several bestsellers lists for months and received important Swedish literature awards including the Moa Martinsson Prize Jörgen Eriksson's Prize and Augustpriset. It addresses themes of mother-daughter relationships, competition between women, and the failures of Sweden's postwar welfare state.

Axelsson lives with her husband on Lidingö.
(From wikipedia.org.)


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Slumpvandring
Read EBOOK Slumpvandring by Majgull Axelsson Online free

Download PDF: slumpvandring.pdf Slumpvandring PDF