Read Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika by Raoul de Jong Free Online


Ebook Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika by Raoul de Jong read! Book Title: Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika
Date of issue: March 2006
ISBN: 9049950183
ISBN 13: 9789049950187
The author of the book: Raoul de Jong
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 878 KB
Edition: Rothschild & Bach

Read full description of the books Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika:

Raoul (20 jaar) is op reis. Naar Afrika. West-Afrika, om precies te zijn. Helemaal in zijn uppie, uitgerust met laptop en digitale camera. Hij is benieuwd hoe het toegaat in die Derde Wereld en bezoekt diverse ontwikkelingsprojecten in Senegal, Mali, Burkina Faso en Niger. Al op het vliegveld van Dakar gaat het mis: hij wordt ingesloten door vier grote negers en weet op het nippertje een overval te voorkomen.

De daaropvolgende dagen wordt het er niet beter op: keihard wordt hij geconfronteerd met een wereld die totaal anders is dan de zijne. In de stukken die hij in Afrika schrijft, laat hij iedere vorm van politieke correctheid varen. Hij haat alles en iedereen: ‘Alle negers stinken en proberen me op te lichten.’ Hoe ga ik dit overleven? vraagt hij zich wanhopig af. Maar gedurende de vier maanden lange reis verandert zijn beeld van Afrika, en verandert ook zijn zelfbeeld: hij verliest zijn vijandigheid en wordt langzamerhand gelukkiger…

bron: http://www.rothschildenbach.nl/result...

Read Ebooks by Raoul de JongRead information about the author

Ebook Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika read Online! Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is schrijver, programmamaker, danser en levensgenieter. Hij reisde op zijn negentiende vier maanden in zijn eentje door Afrika. Op zijn eenentwintigste overleefde hij vier maanden New York met vijftig Dollar op zak. Hij maakte items voor Cafe de Liefde van de VPRO en schreef en regisseerde zijn eigen programma Iedereen Kan Dansen voor Villa Achterwerk. Hij schreef columns voor Spunk, NRC Handelsblad, nrc.next, IS en Het Parool. En publiceerde vijf boeken: Het leven is verschrikkulluk, Stinknegers, It’s Amaaazing! en Miracoloso. Met Stinknegers won hij de Dick Scherpenzeelprijs.
Zijn meest recente boek De Grootsheid van het Al (genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2014 en voor Het beste Rotterdamse boek 2015) werd uitgegeven bij de Bezige Bij. Over zijn wandeltocht, zonder training, zonder tomtom, maar met een lach, van zijn voordeur in Rotterdam naar zijn moeder in Marseille.
Ebooks PDF EpubAdd a comment to Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika
Read EBOOK Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika by Raoul de Jong Online free

Download PDF: stinknegers-ontdekkingsreis-door-afrika.pdf Stinknegers - Ontdekkingsreis door Afrika PDF