Read Bűbájos Mary by Celia Rees Free Online


Ebook Bűbájos Mary by Celia Rees read! Book Title: Bűbájos Mary
Date of issue: 2003
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: Celia Rees
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 15.14 MB
Edition: Orlando Stúdió Kft.

Read full description of the books Bűbájos Mary:

"...A látomások maguktól törtek rám, mint annak idején a nagyanyámra, de ezt a tudást nem tőle örököltem. Hanem anyámtól. Egészen másfajta képesség volt, meghaladta nagyanyámét. Éreztem, ahogy ránehezedik a vállamra, mint valami súlyos lepel..."

Egy ágytakaróba fércelve rejtőztek több mint 300 évig azok a lapok, amelyekből a fenti idézet származik. Egy naplóból, melyet gondos kezek kitartó munkával rendeztek össze, hogy lapjait olvasva egy lenyűgöző és megindító történet bontakozzon ki. Marynek, egy boszorkány unokájának története.

1659 tavaszán egy hajó fut ki Southampton kikötőjéből, hogy az Újvilágba vigye a háborúk elől menekülő utasait. A fedélzeten van a 14 éves árva lány, Mary is, akinek nagyanyját boszorkánysággal vádolták meg, majd felakasztották. Mary számára az egyetlen menekülési lehetőség, ha a puritán közösség, amelyhez útja során csatlakozik, befogadja tagjai közé. Viszontagságos utazást követően a hajó megérkezik Amerikába, ahol a lány azt reméli, hogy új életet kezdhet. Rá kell döbbennie azonban, hogy a múlt elől nem könnyű elmenekülni. Az erdő mélyén élő telepeseknek hamar szemet szúr az önálló, az élet rendjéről másképp gondolkodó fiatal lány. Nem telik el sok idő, és a babonás közösség őt teszi felelőssé a körülöttük zajló, számukra megmagyarázhatatlannak tűnő eseményekért. Mary elhatározza, hogy megvédi magát a boszorkányság képzelt vádjaitól, s nem hagyja, hogy őt is ugyanarra a sorsra kárhoztassák, mint a nagyanyját.Ez a különös atmoszférájú, magával ragadó regény, amely az 1600-as évekbe kalauzol bennünket, a mai olvasó számára is fontos értékekről beszél. Celia Rees a bátorság, a függetlenség és a hatalom kérdéskörét Mary izgalmas történetén keresztül elemzi. Kegény egy fiatal lányról, aki nem engedi, hogy más döntse el helyette, ki is ő valójában.Celia Rees az angliai Warwickshire-ban él, számos nagysikerű ifjúsági regény szerzője. Ez az első magyar nyelven megjelenő kötete.

Read Ebooks by Celia ReesRead information about the author

Ebook Bűbájos Mary read Online! Celia Rees (born 1949) is an English author of children's literature, including some horror and fantasy books.

She was born in 1949 in Solihull, West Midlands but now lives in Leamington Spa with her husband and teenage daughter. Rees attended University of Warwick and earned a degree in History of Politics. After university, she taught English in Coventry secondary schools for seventeen years, during which time she began to write.

During her time in teaching she asked several of her pupils why they wouldn't read the books they were given and what they wanted to read about. The pupils said that they wanted books with action, horror, danger, magic and pirates.

All of these are main themes in Rees' books.
Ebooks PDF EpubAdd a comment to Bűbájos Mary
Read EBOOK Bűbájos Mary by Celia Rees Online free

Download PDF: bbjos-mary.pdf Bűbájos Mary PDF