Read Марципаненият чехъл by Ася Кулева Free Online


Ebook Марципаненият чехъл by Ася Кулева read! Book Title: Марципаненият чехъл
Date of issue: December 6th 2012
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: Ася Кулева
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 579 KB
Edition: Жанет 45

Read full description of the books Марципаненият чехъл:

"И двамата винаги сме усещали силната връзка между нас. Отношенията ни бяха като дългогодишен роман на двама любовници – с много потисната страст и ревност, с много разбиране и в мълчанието. Дълбоко скритата у нас любов често избухваше в дуели с обиди и с рани, за които после и двамата съжалявахме. Но уви, мълчаливо. Рядко показвахме привързаността си един към друг, защото двамата я смятахме за слабост. Прекалено много си приличахме – за добро или за зло. В теб виждах себе си, в мен ти откриваше своите достойнства и слабости. Когато разговаряхме, всъщност всеки разговаряше със самия себе си, нали? Дори и в пълното мълчание. Ако знаеш как ми липсват днес нашите разговори… Но още повече ми тежат неизречените думи и спестените жестове на нежност, привързаност и любов."

Василена, интелигентна и сексапилна дама, прехвърлила 40-те, е главната героиня на романа. В живота си тя има много партньори и нито един, когото да може да нарече „моят мъж”. Защо съм сама и самотна? Защо не мога да намеря мъж, комуто да повярвам, който да ме разбира дотолкова, че да е част от същността ми? Съществува ли такава любов, в която двама души да нямат нужда от думи? Какво е сексът – общуване на сетивата или общуване на емоционалните енергии ? Когато отдаваш себе си, къде е границата между нормалността и лудостта? И има ли изобщо критерий кое е нормалост и кое – лудост? Това са само част от темите-въпроси, които героинята задава.
Достигнала емоционален и физически (фертилен) предел, Василена поема на дълго и трудно пътуване навътре към себе си. Към спомените, към оттенъците и полутоновете на радостта, тъгата и липсата по някого... В повествованието на Ася Кулева с лекота се преплитат магическото и реалното, изживяното и измечтаното, сакралното и еретичното, божественото и земното. Зад маската на перверзна разгонена кучка, пряма и директна в отношенията с хората, се крие чувствителната и ранима душа на една жена, осъзнато отключила ада на въпросите „защо”. И между насладата от живота и ежедневните си умирания героинята преоткрива единствения за нея отговор.
„Марципаненият чехъл” завладява с откровеността си. В него изобилства от сексуални сцени, които обаче са далеч от вулгарно-натуралистичния маниер на описание на други съвременни автори. Еротичното е изведено до емоционално наситена чувственост, до поезия и музика на сетивата. Езикът и стилът на Ася Кулева са леки, динамични, много цветни и разнолики, а на словното богатство на книгата би завидял всеки езиковед.
И за да не съм съвсем безкритична, ще отбележа, че лично на мен ми дойде малко в повече демонстрираната в романа енциклопедична начетеност на авторката. Разбира се, така научих много интересни неща, но имаше моменти, когато ми се искаше повествованието да тече по-бързо и праволинейно. Отдавам този порив на „нешлифоваността” на авторката като писател – все пак това е литературният ѝ дебют.
Но пък какъв дебют само!

Read Ebooks by Ася КулеваRead information about the author

Ebook Марципаненият чехъл read Online! Ася Кулева е завършила Българска и Немска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работи като преподавател по немски език в МГ „Баба Тонка“, град Русе, както и в Русенския университет. Дълги години тя е и причината за театралните постижения на учениците от Математическата гимназия, насърчавайки ги да обичат и ценят изкуството. Всяка година около патронния празник театралния състав МАГИМ подготвя по една пиеса от българската или световната литература.

„Марципаненият чехъл“ е писан повече от четири години. Авторката дълго търси издател, преминава през трудностите, но не се отказва. Резултатът е налице - края на 2012 ИК Жанет 45 публикува романа.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Марципаненият чехъл
Read EBOOK Марципаненият чехъл by Ася Кулева Online free

Download PDF: marcipaneniyat-chehl.pdf Марципаненият чехъл PDF