Read Maailmannäyttely by E.L. Doctorow Free Online


Ebook Maailmannäyttely by E.L. Doctorow read! Book Title: Maailmannäyttely
Date of issue: 1987
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: E.L. Doctorow
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 369 KB
Edition: Tammi

Read full description of the books Maailmannäyttely:

Maailmannäyttely on kuvaus eräästä New York Cityssä 1930-luvulla eletystä lapsuudesta. Kaikesta päätellen kirjailija kertoo siinä omia muistojaan: päähenkilölläkin on sama nimi kuin hänellä, Edgar. Perheellä on tärkeä osa tässä lapsuuden maailmassa; siihen kuuluu hurmaava mutta epävakainen isä, jonka liiketoimet menevät jatkuvasta alamäkeä, äiti joka joutuu kantamaan raskaat taloushuolet, kaikkitaitava, yritteliäs isoveli Donald, äidinäiti, jonka kuoleman todistajaksi Edgar joutuu, isän vanhemmat ja sisaret, jotka aiheuttavat perheelle sosiaalisia paineita. Lapsuudenympäristö on alemman keskiluokan asuinalue Bronx, ja sen kadut ja puistot, talonmiehet ja katukaupustelijat, pihaleikit ja pelottavat katupojat Doctorow kuvaa tuoreesti, elävästi ja todesti, kuin kertojana olisikin lapsi, jolle kaikki maailmassa on uutta ja suurenmoista.

Mutta Maailmannäyttely ei rajoitu yksityisiin muistoihin vaan sisältää Doctorowille ominaiseen tapaan runsaasti historiallista rekvisiittaa: sanomalehdet kertovat sodanuhasta Euroopassa, kaupungin taivaalle ilmestyy valtava ilmalaiva Hindenburg matkalalan kohti tuhoa. Ja sitten avataan New Yorkin maailmannäyttely, ihmeellinen tulevaisuudenmaa, jonne jokainen lapsi toivoo pääsevänsä.

Tämä lapsuudenmuistelma on kiinteä osa Doctorowin tuotantoa, jossa hän on tarkastellut nykypäivän asenteiden syntyä, sitä miten menneisyys on vaikuttanut niihin. Tällä kertaa hän on käyttänyt havaintovälineenään itseään.

Read Ebooks by E.L. DoctorowRead information about the author

Ebook Maailmannäyttely read Online! E. L. DOCTOROW’S works of fiction include Homer & Langley,The March, Billy Bathgate, Ragtime, the Book of Daniel, City of God, Welcome to Hard Times, Loon Lake, World’s Fair, The Waterworks, and All the Time in the World. Among his honors are the National Book Award, three National Book Critics Circle Awards, two PEN Faulkner Awards, The Edith Wharton Citation for Fiction, and the presidentially conferred National Humanities Medal. In 2009 he was short listed for the Man Booker International Prize honoring a writer’s lifetime achievement in fiction, and in 2012 he won the PEN Saul Bellow Award given to an author whose “scale of achievement over a sustained career places him in the highest rank of American Literature.” In 2013 the American Academy of Arts and Letters awarded him the Gold Medal for Fiction.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Maailmannäyttely
Read EBOOK Maailmannäyttely by E.L. Doctorow Online free

Download PDF: maailmannyttely.pdf Maailmannäyttely PDF