Read Imparatul-Zeu al Dunei by Frank Herbert Free Online


Ebook Imparatul-Zeu al Dunei by Frank Herbert read! Book Title: Imparatul-Zeu al Dunei
Date of issue: October 2005
ISBN: 9735697505
ISBN 13: 9789735697501
The author of the book: Frank Herbert
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 9.49 MB
Edition: Nemira

Read full description of the books Imparatul-Zeu al Dunei:

Au trecut 3000 de ani de la intamplarile povestite in Copiii Dunei. Dar parca tot atiaea veacuri s-au scurs si peste Frank Herbert. Structura perfectionata a romanului, economia de mijloace si eleganta sublima a discursului filozofic fac din Imparatul-Zeu al Dunei romanul la care Frank Herbert a visat probabil toata viata.

E greu de spus care au fost evenimentele din existenta personala a scriitorului care au cristalizat un asemenea stil literar, dar e evident ca acest exceptional salt valoric, vizibil mai ales in planul discursului filozofic, tine de o anumita seninatate cu care Frank Herbert ajunsese, la varsta de saizeci si unu de ani, sa priveasca omenescul, dar si de o preocupare grava pentru destinul cosmic al umanitatii.

Imparatul-Zeu al Dunei este tipul de roman care poate genera lesne analize mai intinse decat el insusi. Exista replici ale personajului principal despre care se pot scrie carti intregi, exista concepte, enuntate pe cateva pagini, care ar putea starni volburi de polemici la scara planetara.

Un exemplu al acestei extraordinare densitati ideatice este jumatatea de pagina in care Frank Herbert reuseste sa-si strige umanismul robust si practic si sa puna intre paranteze existentialismul in care se legana pretentioasa literatura europeana a vremii.

„Sunt real, Siona! Uita-te la mine. Exist! Poti sa ma atingi daca ai curaj. Intinde mina! Atinge-ma! (...) Cum de ma poti atinge pe mine, dar nu te poti atinge pe tine? (...) Te afli inlauntrul celui mai mare miracol din acest univers, dar refuzi sa-l atingi sau sa-l vezi sau sa-l simti sau sa crezi in el!” Acestea sunt vorbele unui Imparat Zeu muribund, dar si rinduri care definesc pe deplin conceptia despre realitate a lui Frank Herbert.

Read Ebooks by Frank HerbertRead information about the author

Ebook Imparatul-Zeu al Dunei read Online! Frank Herbert was a critically acclaimed and commercially successful American science fiction author.

He is best known for the novel Dune and its five sequels. The Dune saga, set in the distant future and taking place over millennia, dealt with themes such as human survival and evolution, ecology, and the intersection of religion, politics, and power, and is widely considered to be among the classics in the field of science fiction.

He was the father of fellow author Brian Herbert.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Imparatul-Zeu al Dunei
Read EBOOK Imparatul-Zeu al Dunei by Frank Herbert Online free

Download PDF: imparatul-zeu-al-dunei.pdf Imparatul-Zeu al Dunei PDF