Read Твоето компетентно дете by Jesper Juul Free Online


Ebook Твоето компетентно дете by Jesper Juul read! Book Title: Твоето компетентно дете
Date of issue: October 2011
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: Jesper Juul
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 9.67 MB
Edition: Жанет 45

Read full description of the books Твоето компетентно дете:

В тази ценна книга Йеспер Юл твърди, че днешното семейство се намира на важен кръстопът. Разрушителните ценности, които управляват традиционното йерархично семейство – послушание, физическо и емоционално насилие, налагане на правила, – започват да губят позиции.

И вместо тях имаме възможността да възприемем нови ценности, които изхождат от идеята, че семейството следва да се гради не на авторитарна власт или демократично потисничество, а на достойнство и взаимност между родител и дете. Децата умеят компетентно да изразяват чувствата си от самото си раждане и са готови да съдействат. Родителите са тези, които трябва да се вслушват и да се учат от децата си. А когато общуването с децата ни кара да се чувстваме недооценени, причината почти винаги е в нас. Достигнали сме до конфликт, защото не сме съумели да дадем израз на нежността и любовта си чрез изпълнено с нежност и любов поведение, нито да превърнем добрите си намерения в плодотворно взаимодействие.

Йеспер Юл е признат международен авторитет по въпросите на семейството. Като използва примери от практиката си в различни държави, неговата книга насърчава родителите да възприемат годините, посветени на отглеждането на децата, като вълнуващ период на развитие и израстване за цялото семейство.

Read Ebooks by Jesper JuulRead information about the author

Ebook Твоето компетентно дете read Online! Jesper Juul is a Danish family therapist and author and a renowned international authority on the family. In his book Your Competent Child (1995, in English 2001) he argues that today's families are at an exciting crossroads because the destructive values — obedience, physical and emotional violence, and conformity — that governed traditional hierarchical families are being transformed.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Твоето компетентно дете
Read EBOOK Твоето компетентно дете by Jesper Juul Online free

Download PDF: tvoeto-kompetentno-dete.pdf Твоето компетентно дете PDF