Read De meisjes van de suikerwerkfabriek by Tessa de Loo Free Online


Ebook De meisjes van de suikerwerkfabriek by Tessa de Loo read! Book Title: De meisjes van de suikerwerkfabriek
Date of issue: 2005
ISBN: 2874272035
ISBN 13: 9782874272035
The author of the book: Tessa de Loo
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 2.69 MB
Edition: Wegener DagbladenBV

Read full description of the books De meisjes van de suikerwerkfabriek:

Tessa de Loo heeft meteen haar naam gevestigd door de positieve waardering voor de bundel met zes verhalen ‘De meisjes van de suikerwerkfabriek’, gepubliceerd in 1983.
Zo onbevangen mogelijk begon ik eraan. De vorige zin formuleerde ik zo, omdat ik eerder werk van haar las: ‘De tweeling’, ‘De zoon uit Spanje’, ‘Een bed in de hemel’ en ‘Een varken in het paleis’. En de eerste zin van wat ik over ‘De tweeling’ voor Goodreads schreef, was: “Wat een prachtige roman!”
‘De muziekles’ is een relatief zwakke opening, maar dat blijkt pas na lezing van alle verhalen. Op zichzelf is het een mooi verhaal over opgroeiende jeugd. ‘De meisjes van de suikerwerkfabriek’ is ijzersterk; de meiden, collega’s bij genoemde fabriek, forenzen per trein en op een keer komt er een conducteur die strenger in de leer is dan de gebruikelijke. De meiden gaan de confrontatie met hem aan. Het verhaal heeft misschien een feministische ondertoon; bij mij kwamen er modernistisch-harmonieuze boventonen in mijn geestesoor, te weten het dissonante gedrag van de meiden waarbij mijn gevoel voor humor geen geweld werd aangedaan. Ook in de overige verhalen zijn de hoofdpersonen vooral vrouwen die zich laten gelden; de gebeurtenissen zijn telkens raak en sfeervol beschreven. De drie sterren die nominaal op GR te zien zijn, zijn in gedachten bijna 3,5.
Dat ik enigszins behoudend heb ‘gesterd’, komt omdat het voor mij onderdeel is van de lezing van de meeromvattende bundel ‘Alle verhalen tot morgen’. Daarin komen nog aan bod: ‘De vuurdoop’, ‘Het rookoffer’, ‘Het mirakel van de hond’ en ‘Isabelle’. Door die komende onderdelen apart te waarderen, kan ik beter differentiëren.
Voor de volledigheid noem ik de titels van de overige vier verhalen in de gelezen sub-bundel:
‘Rose, met bizarre stukjes geel ertussen’; ‘De grote moeder’; ‘Op hoge hakken’; ‘Mottenballen en parfum’. JM

Read Ebooks by Tessa de LooRead information about the author

Ebook De meisjes van de suikerwerkfabriek read Online! Tessa de Loo is de pen name of Johanna Martina (Tineke) Duyvené de Wit.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to De meisjes van de suikerwerkfabriek
Read EBOOK De meisjes van de suikerwerkfabriek by Tessa de Loo Online free

Download PDF: de-meisjes-van-de-suikerwerkfabriek.pdf De meisjes van de suikerwerkfabriek PDF